June 24, 2020 Unbounded Leader

Πως να ξεφύγεις απο δυσάρεστη κατάσταση

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες δυσάρεστα σε μια κατάσταση και δεν ήξερες πως να ξεφύγεις από αυτήν και να προχωρήσεις παρακάτω;

Ίσως πρόκειτε για μια προσωπική σχέση που δεν πήγαινε καλά, η εργασία στην οποία δεν ήσουν χαρούμενος, ή γενικά η ζωή σου που δεν σου έδινε την ικανοποίηση που θα ήθελες.

Συχνά, όταν αντιμετωπίζουμε ένα πισωγύρισμα, μας είναι εύκολο να αναζητήσουμε τα αρνητικά και να αναλωθούμε σε αυτά. Ξαφνικά όλα μοιάζουν δύσκολα να δεις το θετικό της κατάστασης.

Αλλά, αν δούμε αυτά που διαχωρίζουν τον επιτυχημένο άνθρωπο από τον μέσο όρο. Καταλαβαίνουμε οτι έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει και να αναλύει τα πισωγυρίσματα, ώστε να βρίσκει κρυμμένες ευκαιρίες – ευκαιρίες που θα του επιτρέψουν να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

 

Πως λοιπόν το καταφέρνεί αυτό;

 

  • Εστιάζεις στα Θετικά για να προχωρήσεις μπροστά

Ανεξάρτητα από την κατάσταση, η θετική σκέψη έχει σχετίζεται με πολλά οφέλη, όπως αύξηση του προσδόκιμου ζωής, χαμηλά ποσοστά κατάθλιψης, βελτιωμένη ψυχολογία και ευεξία, και καλύτερους μηχανισμούς αντιμετώπισης των δύσκολων στιγμών της ζωής.

Πρέπει να αποδεχτούμε ότι το να υποφέρουμε είναι κομμάτι της ζωής. Είναι αναπόφευκτο. Αλλά, το πως αποφασίζεις να αντιμετωπίσεις μια στιγμή δυσκολίας, καθορίζει το υπόλοιπο ταξίδι της ζωής σου. Έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό να εξασκήσεις το μυαλό σου να βρίσκει ευκαιρίες εκεί που εμφανίζονται περιορισμοί.

 

  • Η ομορφιά του Εμποδίου

Ένας άλλος σημαντικός λόγος για να εστιάζεις στα θετικά ενώ βρίσκεσαι σε μία άσχημη κατάσταση, αποτελεί το γεγονός ότι θα μετατρέψεις τον τρόπο σκέψης σου στο να βλέπει τα αρνητικά ως κάτι καλό. Αυτό είναι αλλιώς γνωστό ως «Μετά Τραυματική Ανάπτυξη»

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από ψυχολόγους, η «Μετά Τραυματική Ανάπτυξη» πραγματοποιείται με το να ψάχνεις ενεργά για το καλό μέσα σε κάτι άσχημο.

Το να βρίσκεις την ομορφιά σε κάτι άσχημο, ενθαρρύνει την προσωπική δυναμική και ενισχύει την αυτοπεποίθηση σου.

Μπορούμε επίσης να κατανοήσουμε βαθύτερα όσους περνούν από μια αντίστοιχη δυσκολία και αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα να βλέπουμε τις εκάστοτε συνθήκες από μια νέα και διαφορετική οπτική, κάτι το οποίο αποτελεί και τη ρίζα της δημιουργικότητας.

 

Κοίτα Μπροστά για να Ξεκολλήσεις και να Προχωρήσεις

Για να ξεκολλήσεις από κάπου, πρέπει να κινηθείς. Χρειάζεται να κάνεις κάτι που θα επιτρέψει στον εαυτό σου να φύγει από εκεί, και για αυτό ακριβώς χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα νέο στόχο που θα σε ωθήσει να προοδεύσεις ξανά!

Μην αφήνεις τους περιορισμούς να σε κρατούν εγκλωβισμένο σε έναν φαύλο κύκλο αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα συνεχώς, κάνοντας τις ίδιες επιλογές και πράξεις ξανά και ξανά. Ξεκίνα με το να εστιάζεις εκεί που πρέπει!

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω προτάσεις για να μπορέσεις να κινηθείς μπροστά και να βρεις την κρυμμένη ευκαιρία:

 

  • Με περιορίζει… (εμπόδιο/περιορισμός) επειδή… (γιατί είναι περιοριστικό)
  • Με σταματάει από… (αυτό που θέλεις να κάνεις)

Όταν θα έχεις αναγνωρίσει τον περιορισμό, μπορείς να ξεκινήσεις με το να δεις τις νέες δυνατότητες. Αυτό είναι και το κλειδί! Εάν ξεπεράσεις το εμπόδιο θα σου ανοιχτούν νέοι δρόμοι και ευκαιρίες που δεν ήταν διαθέσιμα πριν.

Χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική:

 

  • Εάν μπορούσα να καταφέρω… (το κατόρθωμα) τότε θα ήμουν ικανός να… (νέα δυνατότητα)
  • Και, με αυτό τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις την ευκαιρία σου:
  • Έχω μια ευκαιρία να… (νέα δυνατότητα) κάνοντας… (το κατόρθωμα)

Με το που θα έχεις βρει την κρυμμένη ευκαιρία σου, είναι ώρα να ξεκινήσεις με το να επιδιώξεις τους νέους σου στόχους και να αποκτήσεις την κατάλληλη ώθηση. Αυτά τα δύο θα είναι το κλειδί για να φέρεις εις πέρας αυτή την πρόκληση.

Σε αυτή την περίπτωση, κάνεις κάτι αποκλειστικά για εσένα χωρίς να επιθυμείς κάποιά εξωτερική επιβράβευση. Ως αποτέλεσμα, θα μπορέσεις να προχωρήσεις μπροστά με τους στόχους σου!

 

  • Κοινοποίηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ