March 3, 2019 Unbounded Leader

‘ Προσποιήσου ότι τα κατάφερες ‘

Λένε ότι“fake it till you make it”(“Προσποιήσου ότι τα κατάφερες, μέχρι να τα καταφέρεις”).  Αυτό το σύνθημα μπορεί να εφαρμοστεί σε τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα στη ζωή μας, είτε πρόκειται για την οικοδόμηση αυτοπεποίθησης, την δημιουργία θετικής νοοτροπίας ή για την απόκτηση διαφορετικών δεξιοτήτων. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στον τρόπο ζωής σας.

Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσετε να εφαρμόσετε μερικές από αυτές τις συνήθειες στη ζωή σας .

 

10. Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο.

Αυτός ο κανόνας είναι σημαντικός ακόμη και αν δεν συνομιλείτε με έναν φίλο. Η ακρόαση των αναγκών των ανθρώπων είναι επίσης ένα κρίσιμο σημείο στις επιχειρήσεις. Ο Steve Jobs είπε κάποτε: «Δεν έχει νόημα να προσλαμβάνουμε έξυπνους ανθρώπους και στη συνέχεια να τους πούμε τι πρέπει να κάνουμε, προσλαμβάνουμε έξυπνους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να μας πουν τι θα πρέπει να κάνουμε.» Οι άνθρωποι θα λένε πάντα τι δεν τους αρέσει και τι θα ήθελαν να αλλάξουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί και η ακρόαση αποτελεί μέρος αυτής.

 

9. Βγές από το γραφείο.

Προσπαθήστε να μετακινήσετε ορισμένα από τα καθημερινά σας καθήκοντα εκτός γραφείου, όπως να μιλήσετε με πελάτες ή να συναντήσετε πελάτες. Αυτοί είναι εξαιρετικοί τρόποι να αλλάξετε την προοπτική σας, να επεκτείνετε τις γνώσεις και το δίκτυό σας.

 

8. Επίλεξε τους φίλους σου σοφά.

Μπορεί να ακούγεται και να είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να είστε επιτυχείς, θα πρέπει να επανεξετάσετε τις φιλίες που έχετε. Λαμβάνουμε πολλά από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας, επομένως ρωτήστε τον εαυτό σας εάν σας βοηθούν να είστε ο καλύτερος εαυτός σας ή αν σας αποπροσανατολίζουν από τους στόχους σας. Εάν ο στόχος σας είναι να γίνετε επιτυχημένοι ή καταρτισμένοι ή ευτυχισμένοι ή ότι θεωρείτε πως θέλετε να είστε , αρχίστε να φτιάχνετε φίλους με ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό.

 

7. Να γνωρίζεις πότε να σταματάς.

Πιέζοντας τον εαυτό σας στο όριο, όταν εργάζεστε αργά ως το βράδυ ή φέρνοντας εργασία στο σπίτι δεν είναι κάτι που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν. Ξέρουν καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να χωρίζετε την εργασία σας από την προσωπική σας ζωή. Αφήστε τη δουλειά στη δουλειά.

 

6. Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε μεταβάλλεται συνεχώς. Νέα προϊόντα, καινοτομίες και τεχνολογία εμφανίζονται σχεδόν κάθε μέρα. Και αν θέλετε να παραμείνετε στην κορυφή των πραγμάτων και να είστε επιτυχείς, πρέπει να εκπαιδεύετε συνεχώς για όλα όσα συμβαίνουν. Βιβλία, διαλέξεις και βίντεο μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε ενημερωμένοι.

 

5. Πηγή παθητικού εισοδήματος.

Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν όλα τα χρήματά τους σε ρούχα σχεδιαστών, ακριβά gadgets, κοσμήματα ή αυτοκίνητα όπως πολλοί άνθρωποι σκέφτονται. Δεν χάνουν τα χρήματά τους, κάνουν τα χρήματά τους να δουλέψουν για αυτούς. Ένα εισόδημα που βασίζεται σε μια πλευρά επιχειρήσεων, επενδύσεις, μερίσματα ή σε ακίνητα μπορεί να είναι μια κοινή πηγή πρόσθετων χρημάτων μεταξύ των πλουσίων. Ακόμα και να έχετε χρήματα σε λογαριασμό αποταμίευσης υψηλής απόδοσης, μπορεί να σας καταστήσει πλουσιότερους χωρίς την άμεση συμμετοχή σας.

 

4. Δώσε αξία στο χρόνο σου.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χρόνο χάνετε πραγματικά ‘σκρολάροντας’ στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ή να παρακολουθείτε βίντεο από χαριτωμένα ζώα; Δοκιμάστε να μειώσετε το χρόνο που περνάτε μπροστά από μια οθόνη και να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κάτι πιο σημαντικό, είτε πρόκειται για προσωπική ανάπτυξη, για την υγεία σας, για εθελοντισμό ή για δικτύωση.

 

3. Διάβασε κάτι κάθε μέρα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Tom Corley που περιέγραψε στο βιβλίο του Rich Habits: Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων επιλέγουν την ανάγνωση έναντι της τηλεόρασης. Στην πραγματικότητα, το 88% των πλούσιων διαβάζει τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Οτιδήποτε από την αυτοβελτίωση, λογοτεχνία έως τις ειδήσεις μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της γνώσης σας, που θα σας κάνει πιο ανοιχτόμυαλο και θα σας βοηθήσει στην καθημερινή σας εργασία.

 

2. Βάλε τον εαυτό σου πρώτα.

Είναι πραγματικά σημαντικό να φροντίσετε το σώμα και το μυαλό σας και να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό κάθε μέρα. Σηκώστε βάρη ή παίξτε τένις, ξοδέψτε χρόνο με τους αγαπημένους σας ή με τον εαυτό σας, κάντε μπάνιο ή διαλογιστείτε. Κάνετε ό, τι σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα, επαναφορτίστε και χαλαρώστε. Όλα αυτά μαζί με τους τακτικούς ελέγχους υγείας και μια θρεπτική διατροφή μπορούν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να μείνετε αφοσιωμένοι στους στόχους σας.

 

1. Μείωσε την εξάρτηση από την τεχνολογία

Δεν έχει σημασία αν έχετε φορητό υπολογιστή ή εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Πάρτε μια ατζέντα ή σημειωματάριο ή ένα τετράδιο γράψτε τις λίστες υποχρεώσεων, τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, ακόμα και τα όνειρα σας. Γράψτε τα πάντα που συμβαίνουν όπως τις καθημερινές σκέψεις σας και όλα τα σκαμπανεβάσματα της ημέρας σας. Καθαρίστε το κεφάλι σας έτσι ώστε να έχετε περισσότερο χώρο για μεγαλύτερες σκέψεις και ιδέες και δεν ξεχνάτε τίποτα σημαντικό.

 

‘FAKE IT TILL YOU MAKE IT’

Προσπαθήσετε να εφαρμόσετε μερικές ή όλες από αυτές τις συνήθειες στη ζωή σας και σύντομα όταν αυτές θα είναι αναπόσπαστο μέρος του εαυτού σας, ένα είναι το σίγουρο , ότι δεν θα προσποιείστε πλέον την επιτυχία θα είστε μια πιο επιτυχημένη έκδοση του εαυτού σας.

 

  • Κοινοποίηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ